SkinDNA test: de wereldwijd bekende genetische test voor het bepalen van de genetische risicofactoren van jouw huid
Hoe jouw huid in de toekomst zal verouderen, is met het blote oog niet te voorspellen, zelfs niet als je nu alle adviezen keurig opvolgt. Wil je écht inzicht in hoe veerkrachtig en gezond jouw huid op de lange termijn zal blijven? Of wil je gericht werken aan de zwakkere schakels in jouw genetische huidstructuur?
Dan biedt de SkinDNA® test uitkomst. Deze wetenschappelijk onderbouwde analyse laat zien waar jouw huid genetisch sterker of juist kwetsbaarder is. Zo kun je preventief én doelgericht werken aan een stralende, gezonde huid, nu én in de toekomst.
Wil jij ook die gezonde huid?
Afbraak van collageen
Collageen speelt een cruciale rol in het behouden van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij jongere mensen wordt er meer collageen aangemaakt dan afgebroken, maar na ongeveer 40 jaar kan het collageenverlies versnellen. Dit kan leiden tot een achteruitgang in de gezondheid en het uiterlijk van de huid. Gelukkig kan de SkinDNA-test helpen bij het vaststellen of de productie van collageen in balans is of dat de afbraak van collageen versnelt, waardoor vroegtijdige verzakking van de huid kan ontstaan.

Rimpelvorming en glycatie
Glucose is de belangrijkste brandstofbron voor het lichaam. Echter, als het niet goed wordt gemetaboliseerd, kan glucose zich binden aan de collageen- en elastinevezels van de huid, waardoor er abnormale chemische bruggen worden gevormd. Dit proces, genaamd glycatie, veroorzaakt weefselbeschadiging en maakt de huid stijver en minder elastisch. Glycatie vermindert ook het vermogen van de huid om te regenereren, wat leidt tot huidmoeheid, barsten, dunner worden, roodheid en een verminderd vermogen om zichzelf te herstellen.

Vrije radicalen schade
Vrije radicalen spelen een grote rol in het verouderingsproces van de huid. Het zijn zeer reactieve, kortlevende moleculen die vrijwel elk molecuul in ons lichaam kunnen beschadigen, inclusief de belangrijke structuren in de huid - het grootste orgaan van het lichaam.

Huidgevoeligheid
Langdurige ontsteking is een veelvoorkomend probleem bij vroegtijdige huidveroudering. Ondanks dat dit een nuttige reactie van het lichaam is, heeft het langdurig aanhouden van de ontsteking een negatieve invloed op de huid. De symptomen zijn vaak licht merkbaar en kunnen bijvoorbeeld een gevoelige huid, roodheid en irritatie zijn. Jouw genetische aanleg speelt een belangrijke rol bij het bepalen of je te maken krijgt met een overmatige aanmaak van ontstekingsproductie.

UV-schade of verkleuring van de huid
Eén van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering zijn UV-stralen van de zon. Telkens wanneer de huid wordt blootgesteld aan UV-licht, ontstaat er huidschade. Herhaaldelijke blootstelling aan zonlicht kan leiden tot DNA-schade, aanhoudende ontstekingen en oxidatieve stress, die allemaal een negatief effect op de gezondheid en het uiterlijk hebben.
