VOCHTARM & DROOG

Is jouw huid gevoelig? Heb jij vaak last van schilfertjes of rode plekjes? Voelt jouw huid schraal en ruw aan? Dan heb jij waarschijnlijk een droge of vochtarme huid. Bij de droge en vochtarme huid is de huidbarrière van de huid aangetast. Doordat er onvoldoende huidvetten worden aangemaakt, kan de huid haar vochtvoorraad niet voldoende op peil houden. Hierdoor gaat de huid uitdrogen. De droge en vochtarme huid is daardoor snel vatbaar voor huidirritaties en gevoelig voor vroegtijdige huidveroudering. Optimale huidverzorging is vooral voor dit huidtype van essentieel belang.

EXTRA AANDACHT VOOR HUIDVERZORGING

Overigens is een droge huid niet hetzelfde als een vochtarme huid. Een droge huid heeft vooral een tekort aan huideigen vetstoffen. De vochtarme huid heeft juist een tekort aan vocht. Voor zowel de droge als de vochtarme huid geldt echter dat deze behoefte heeft aan extra verzorging. Het gebruik van voedende en hydraterende producten die het tekort aan vocht en vetstoffen herstellen, is voor deze huidtypes erg belangrijk.

BEPERK SCHADELIJKE INVLOEDEN VAN BUITENAF

Seizoenswisselingen en temperatuurverschillen zijn een regelrechte ramp voor dit huidtype. Bescherm je huid altijd tegen UV-stralen, niet alleen in de zomer maar juist ook in de herfst en winter. Pas op met airconditioning en verwarming en houd de luchtvochtigheid in huis wat hoger. Ook voldoende slapen draagt bij aan die mooie en stralende huid. Gun je huid rust en slaap elke nacht 7 á 8 uur. Natuurlijk is het voor dit huidtype super belangrijk stress te vermijden, niet te roken en voldoende water te drinken.