STRESS EN DE HUIDCONDITIE

We doen er van alles aan om de huid mooi en gezond te houden. We investeren in de juiste producten en beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Maar wist je dat ook stress een enorme invloed op jouw huidconditie heeft? Voorkom dat jij een gestreste en vermoeide huid krijgt.

NEGATIEVE INVLOED OP DE HUID

Stress is niet alleen schadelijk voor onze gezondheid, maar heeft ook nadelige gevolgen voor onze huid! Tijdens een stressvolle periode komen er verschillende hormonen vrij die een negatieve invloed op je huid hebben. Stress zorgt ervoor dat het lichaam meer vet aanmaakt en dat je huid minder goed in staat is vocht vast te houden. De huid raakt uit haar natuurlijke balans en wordt geïrriteerd en gevoelig. Je gestreste huid wordt dof, ziet er vermoeid uit en veroudert sneller. Heb je al last van bestaande huidproblemen, dan verergeren die door stress. Ontspan op tijd en pak je rust

BRENG JE HUID IN BALANS

Stress leidt niet alleen tot slecht slapen, geïrriteerdheid en vermoeidheid. Uit onderzoek blijkt dat het ook huidproblemen, zoals droogheid, roodheid, dofheid en oneffenheden kan veroorzaken. Als je huid tekenen van stress vertoont, is het tijd om extra goed voor haar te zorgen. Maar hoe doe je dat? Het is van belang om de huid weer in balans te brengen.