Rosacea

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het meest opvallende is de felrode kleur van de wangen en de neus, voorhoofd en/of kin. Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’.

De vier belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Doordat rosacea zich kan uiten in rode bultjes en ontstekingen, wordt deze huidaandoening ook wel acne rosacea genoemd. Rosacea wordt ook vaak verward met acne terwijl dit twee verschillende soorten huidaandoeningen zijn.

Rosacea is een aandoening van de bloedvaten en komt vooral voor in het gelaat. De acne bacteriën spelen hierbij geen rol. Ook komen er bij rosacea geen mee-eters voor en is het een huidaandoening die voornamelijk bij volwassenen voorkomt.

Rosacea is doorgaans goed te behandelen, maar zelden definitief te genezen. Door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten kunnen de verschijnselen worden geminimaliseerd en de huid worden gekalmeerd. Wanneer nodig zal ik je vragen contact op te nemen met de huisarts.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je meer weten over Rosacea en wat ik voor je zou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Afspraak maken