Het kan zijn dat je het afgelopen dinsdag al hebt gelezen op mijn sociale media. Vorige week hebben wij na lang wachten eindelijk ons nieuwe bankstel gekregen.

Verliefd als we zijn op deze aanwinst stuurden we de foto’s van onze nieuwe liefde rond op de app. Waarop we natuurlijk verzoekjes kregen om langs te komen om het moois te komen bewonderen.

Druk als ik was geweest met het inrichten van onze nieuwe woonkamer, was ik niet aan de boodschappen toegekomen en had ik dus ook niets lekkers in huis voor bij de thee. Dat heb ik meestal niet. Ik ben namelijk niet zo heel erg van de koekjes en de snoepjes en vergeet dan ook vaak dit in huis te halen. Maar dat terzijde.

Al zoekend in de kasten naar wat ik dan nog wel in huis had, kwam ik een doosje cacao tegen. Nu denk jij natuurlijk … Ja leuk Petra, maar een doosje cacao is nog geen stukje chocola.

Maar met cacao kun je wel een lekkere chocoladecake bakken. De benodigde ingrediënten haalde ik uit alle hoeken en gaten (uit de kast dus). En in no-time had ik een ovenheerlijke cake gebakken. Iedereen blij.

Wanneer je afgelopen week bij mij in de praktijk hebt mogen nagenieten van de behandeling, dan heb ook jij waarschijnlijk een lekker stukje van deze speciale cake achter de kiezen.

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik niet zo van de pakjes en de zakjes ben. Ik wil het graag weten wat ik eet en dus maak ik alles graag zelf.

Dat gaat net zo met de producten die ik gebruik in de praktijk. De producten zelf maken? Nee dat gaat uiteraard niet, dat is te ingewikkeld en niet zo eenvoudig als het bakken van een cake en laat ik dan ook liever over aan de professionals. Ik wil wel graag weten welke ingrediënten erin zitten en wanneer het even kan ook wat de percentages hiervan zijn.

Afgelopen donderdag reed ik daarom Brenda van The Beautycompany tegemoet om samen in Apeldoorn de ingrediënten training van Absolution te volgen.

Blue Tansy, Tramella paddenstoel, Centella Asiatica, Vitamine C, Vitamine A, Retinol, Hyaluron, Vitamine E, Saliclyl, Glycol.

Je hebt mij vast weleens horen blaten over een van deze ingrediënten. Voor jou waarschijnlijk abacadabra en voor mij heel logisch.

Ook in de media hoor je vaak deze termen. Mét hyaluron of mét Retinol, Vitamine C. Ik denk dan altijd … Ja leuk, maar wat zijn dan de percentages en wat is de molecuulgrootte enz ..

Maar voor jou als consument … wat is het het verschil met bijvoorbeeld een potje Nivea en de producten die je gebruikt van Cenzaa, IK Skin Perfection of Absolution?

Dát verschil leg ik je graag nog eens uit hier bij mij in de praktijk.

 

Het recept van de Chocoladecake is iets eenvoudiger en lees je hieronder👇🏻

 

Chocoladecake – Bietencake

1 klein zakje rode bietjes (gekookt)

150 gram kokosolie

125 ml ahornsiroop

100 gram cacaopoeder

250 gram amandelmeel

3 eetlepels kokosbloesemsuiker

3 tl bakpoeder

3 eieren

 

Ik heb hiervoor een kleine taartvorm gebruikt, maar volgens mij moet een gewoon cakeblik ook wel werken.

 

1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Rasp de rode bieten en knijp het vocht er zoveel mogelijk uit

3. Verwarm de kokosolie en een pannetje en voeg de ahornsiroop, cacao en de geraspte rode biet toe. Blijf goed doorroeren tot er een soort van chocoladesaus ontstaat.

4. Meng in een grote kom het amandelmeel, de kokosbloesemsuiker en het bakpoeder.

5. Klop de eieren in een andere kom met een garde luchtig. Voeg de eieren en de chocoladesaus toe en roer alles goed door.

6. Giet het beslag in je met bakpapier beklede bakblik en zet het ongeveer 35 minuten in het midden van oven tot het gaar is.

 

Bon Apetit!